sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Valo pimeässä: Leeluu

Päivitys: Valitettavasti lelujen toimitus peruttiin viime tingassa, ja tuotteen tulevaisuus on hämärän peitossa. Kimmastuin aika lailla siitä, miten viestintä tilaajille hoidettiin, mutta jääköön ärräpäät tästä pois - asiallinen kuvaus tapahtuneesta löytyy esimerkiksi Kahvia, kiitos -blogista.

Joko olet kuullut interaktiivisesta yövalosta, joka tuo turvaa ja lohtua omassa huoneessa nukkuville lapsille? Leeluu on mielestäni sekä hellyttävä että fiksu suomalaisinnovaatio, jonka kehitystarinaa olen seurannut jo pari vuotta. Nyt sain ensi kertaa hypistellä prototyyppejä.


Yökaveri toimii niin, että lapsen halatessa lelua siihen syttyy lempeä, himmeä valo. Kirkkautta voi säätää silittämällä pehmoa myötä- tai vastakarvaan. Valo jää puoleksi tunniksi päälle ja sammuu omia aikojaan jos sitä ei sammuteta halaamalla.

Leeluu on suunnattu vähän isommille eli 3-12-vuotaille lapsille, joilla mielikuvitas saattaa jo tehdä tepposet yöaikaan. Hahmot ja materiaalit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa. Siili, pöllö ja kissa ovat yöeläiminä luontevia kavereita, jotka valvovat lapsen unta uskollisesti. Niiden silittäminen myös rauhoittaa silittäjää itseään.

Keksinnön taustalla on neljän suomalaisen perustama älytekstiiliyritys. Osaamista heiltä löytyy tekstiilisuunnittelun, teollisen muotoilun ja markkinoinnin saroilta.

Mahtava juttu on, että Leeluun joukkorahoituskampanja Indiegogossa onnistui - eli yölelut pääsevät vihdoin tuotantoon. Tosin nyt tilaava joutuu odottamaan omaa kappaletaan joulukuulle asti.

Hellyttävät kaverukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti