sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Tervetuloa iltateelle

...tai tarkemmin sanottuna haudukkeelle. Koska en ole kahvi-ihminen, enkä koskaan varsinaisesti rakastunut minkään väriseen teehenkään, iloitsen yhä kasvavasta haudukevalikoimasta. Kofeiinivapaita kuumia juomia voi huoletta hörppiä myös ilta-aikaan. Kupillinen iltapalalla lämmittää ja rentouttaa tunnetusti.

Keski-Euroopassa erilaiset tisanet eli yrttihaudukkeet ovat olleet markettien hyllyllä yhtä vahvasti edustettuina kuin liptonit ja twiningsit. Vielä kymmenisen vuotta sitten suomalaisesta lähikaupasta löytyi perusteepussien lisäksi lähinnä vanilja-aromilla maustettua mustaa teetä sekä kamomillahauduketta. Nyt Siwassakin on jo montaa sorttia! 

Tässä oma tämänhetkinen iltajuomavalikoimani, josta osa on kaappini vakiokamaa ja loput olen saanut tuotelahjoina.


Suosikkimauistani mukana on muun muassa vaniljaa, kaakaota, lempeää chiliä, kanelia ja kardemummaa. Rentouttavaan juomaan kuuluu ehdottomasti pieni makeus esimerkiksi stevian tai lakritsinjuuren muodossa. Rauhoittavat ja tasapainottavat ainesosat ovat myös tärkeitä. Kamomillaa löytyy Yogi Tean Bedtime-haudukkeesta sekä Pukkan Night time -juomasta, jossa on myös laventelia. Four Sigma Foodsin kaakaoisen XOCO-shotin tasapainnotava vaikutus tulee reishi-sienestä.


Aika ajoin harrastan myös irtoteetä, jota hauduttelen maustetuista rooibuksen lehdistä. Suosimissani vahvoissa yrtti/mauste-cocktaileissa maku ei kuitenkaan ole oleellisesti huonompi karvalakkiversiona eli valmiiksi pussitettuna, ainakaan meikäläisen suutuntumalla.

Yrttijuomien tuoteselostetta tutkiessa aloin muuten kuulla mielessäni Silkkitie-dokumenttisarjan tunnarin (muistatteko vielä, te jotka kasvoitte 80-luvulla kahden Yle-kanavan väliä "surffaten"?). Aivan uskomaton kattaus eri maiden ja maanosien aarteita, kun katsoo vaikka Higher Livingin Sweet Chilli -juoman kylkeä! Mausteethan laittoivat aikanaan maailmankaupan käyntiin. Vaikka olen lähiruoan vankkumaton kannattaja, mausteissa jos jossain on pakko tehdä poikkeus. Millaista olisi elämä ilman kanelintuoksua, vaniljan makua ja chilin potkua? Ei elämää laisinkaan, jos minulta kysytään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti