keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Helmiä Slushista

Aivan huikean tapahtuman oli Slush-konferenssitiimi laittanut pystyyn taas tänä vuonna. Kyseessä on siis yksi maailman suurimmista teknologia- ja kasvuyritystapahtumista, täällä omassa pääkaupungissamme.

Oikeastaan kuvauksen pitäisi mielestäni olla enemmänkin terveysalan yritysten tapahtuma, koska Health track oli isoin yksittäinen sektori tänäkin vuonna. Koska tapahtuma on kasvanut aivan massiiviseksi, poimin marjat mättähältä ja keskityin vain näihin terveysinnovaatioihin. Paljon mielenkiintoista myös Nukahtamon näkökulmasta! Kokoan alle muutaman tärpin.

Nämä eivät ole Google-älylasit, vaan kätevä kirkasvalo!

Enwake iskee kyllä kultasuoneen täällä kaamoslandiassa. Sinivaloa vienosti heijastavat lasit häikäisevät silmiä huomattavasti kirkasvalolamppua vähemmän, mutta toimivat  hollantilaisedustajiensa mukaan yhtä tehokkaasti. Lisäksi ne ovat superkevyet ja sujahtavat helposti mukaan vaikka matkalle jetlagin vastamyrkyksi. Lasit synkkautuvat tietysti älyrannekkeen tai muun hyvinvointisovelluksen kanssa. Ainoa miinus: tuote on vasta protovaiheessa. Toivottavasti pian markkinoilla!Unimittarien puolelta löysin kaksi jännittävää ja vieläpä kotimaista vaihtoehtoa: Beddit- ja Emfit-anturit. Beddit on tulossa minulle testiin ihan lähipäivinä, joten siitä lisää myöhemmin omassa postauksessa. Emfitin teknologian osalta oli todella mielenkiintoista kuulla eri sovelluksista, muun muassa vanhustenhoivassa. Kun anturi on toiminnassa vanhuksen patjan alla, se rekisteröi ja tarvittaessa hälyttää jos vanhus ei illalla tule sänkyyn, ei palaa yöllisen sängystä poistumisen jälkeen tai ei nouse aamulla. Toki Emfitillä on ihan tavallisen, unen laadustaan kiinnostuneen kuluttajan tarpeisiinkin unimittari. Se monitoroi muun muassa hengitystä, sykettä ja sykeväliä - eikä vaadi minkäänlaista ilta- tai aamurutiinia koska monitori on aina päällä ja aktivoituu kun sänkyyn saavutaan. Ja analyysi tulee kuulemma aamulla suoraan sähköpostiin. Kätevää!

Simon kanssa smuutilla.

Ei päivää ilman aamiaissmuutia meikäläisellä. Tänään pääsin vihdoin maistamaan suomalaista Ambronitea, joka on valloittamassa maailmaa ravintopitoisuuksiltaan optimoidulla vihrepirtelöjauheella. Vegaaninen, gluteeniton, lisäaineeton terveyspommi oli miellyttävän makuista ja täyttävää, kävin nyysimässä maistiaisia pariinkin kertaan. Viherjuomaneitsyillä voi olla hieman totuttelemista makuun, mutta tuote onkin selvästi kohdennettu superfoodien suurkuluttajille. Firma onnistui saamaan viime kesänä ennätyssuuren joukkorahoituksen, minkä turvin tuotanto käynnistyi ja eka satsi katosi lähinä amerikkalaisten suihin. Tätä eksklusiivista tuotetta ei löydy kaupan hyllyltä, mutta nettikaupasta voi tehdä tilauksen seuraavaa, helmikuussa valmistuvaa erää varten.

Checkmylevel in action.


Ammattiurheilijat sekä tavoitteellisesti treenaavat (niin kuin nykyään trendikkäästi sanotaan) ovat kiinnostuneita palautumisesta - tai ainakin heidän pitäisi olla. Palautumiseen kuuluu tietysti olennaisesti uni ja lepo. Suomalainen hermoston palautumista mittaava uusi laite on Checkmylevel, joka on tilattavissa 199 dollarin hintaan Indygogo-joukkorahoituspalvelun kautta. Sitä hyödyntää muun muassa mainio fitness/crossfitmimmi Eveliina Tistelgren, jota kävinkin halaamassa (kuten kuvasta näkyy, olemme molemmat aika vauhdikkaita).Hän kertoi, että hermoston ylirasitusta ei huomaa samalla lailla kuin lihasten väsymystä, ja sen vuoksi voi olla vaikea tajuta (tai myöntää), että kroppa tarvitsisi höykytyksen sijaan lepoa. Vaikka minä en kuulu näihin "tavoitteellisesti" eli jumalattoman kovaa treenaaviin, hermoston status kiinnostaa kovasti. Erityisherkkänä reagoin helposti kaikenlaisiin ärsykkeisiin ja ylikuormitus näkyy nimenomaan hermoston ylivireessä.

Mistä puheen ollen - voiko tällaisen päivän jälkeen saada ikinä unta?? Aivan mahtavia ihmisiä ja innovaatioita sain taas tavata tänään. Masentavien talousuutisten ohella on myös rinnakkainen totuus, onneksi.

6 kommenttia:

 1. Huomautuksena ilman mitään bisnes-siteitä.

  Tuo Enwakehan vaikuttaa suoralta kopiolta Lucimedin laseista, jotka ovat olleet jo saatavilla 2006/2007-lähtien, mutta ehkä siihen tulee uudelleen paketointia sitten?
  http://myluminette.com/light-therapy-glasses/

  VastaaPoista
 2. Hei Petteri, kiitos vinkistä! Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo Luminette - siinä näyttäisi olevan jokin hologrammiratkaisu. Täytyypä harkita, josko tilaisin koekäyttöön.

  VastaaPoista
 3. Toiselta puolelta palloa löytyisi myös tuollaiset vaihtoehdot: http://re-timer.com/reviews/. Ja jos retro viehättää niin ehkä tuollasia vielä saa :D https://www.youtube.com/watch?v=VZk8bhghoSA

  VastaaPoista
 4. Huh, aika hurjan näköiset ja hintavat (299 USD) nuo Re-TImerit mutta mikä jottei jos haluaa tosissaan biohakkeroida. Ja YouTube-pätkä... toivon todella, että se on ollut vitsi jo tekohetkellä :D

  VastaaPoista
 5. No onhan tuo haastateltu Norman Rosenthal 1. author esimerkiksi 1862 kertaa viitatussa artikkelissa niin joskus ihan cutting edgea ollut :D

  VastaaPoista
 6. Aikamoinen löytö! Suorastaan käsittämätöntä, että noista laseista ei tullut jättimenestystä :)

  VastaaPoista